Що таке бентонітовий шнур?

Бентонітовий шнур стає все більш поширеним матеріалом, використовуваним при будівництві, завдяки своїй властивості розширюватися в тілі бетону, вбираючи воду. Складається він з бентонітової глини, яка при контакті з водою має властивість розбухати і збільшуватися в об'ємі. Також легкий і швидкий монтаж зробив його дуже популярним на будівельних майданчиках. Бентонітовий шнур Гідростоп SANPOL застосовується для гідроізоляції і герметизації технологічних швів. Завдяки унікальним властивостям входить до складу шнура бентонітової глини ізоляційний матеріал працює цілий рік і при будь-яких температурах.

Бентонітовий шнур являє собою спеціальний гідроізоляційний профіль, який бере участь в системі гідроізоляції бетонних конструкцій. Застосовується як в реконструкціях і ремонті старих конструкцій, так і в новому будівництві.

Для чого використовують бентонітовий шнур?

Останнім часом будівельники частіше звертаються до застосування бентонітового шнура. Цей матеріал дозволяє спростити процес побудови. Здатність шнура до розширення і набухання зробила його дуже популярним протягом короткого часу, адже при правильному використанні цей матеріал легко допомагає вирішити гідроізоляцію. Бентонітовий шнур заповнює всі тріщини, шви і порожнечі, утворюючи непроникне з'єднання від води і вологи, що дозволяє на довгий термін герметизувати шви бетонної конструкції.

  • шви переривання бетонування: холодний, робочий шов
  • вводи інженерних комунікацій
  • отвори в бетоні після зняття опалубки
     

Який принцип роботи бентонітового шнура?

Бентонітовий шнур надійно і міцно прилягає до поверхні бетону, заповнюючи шви, примикання і найменші порожнечі в тілі бетону, утворюючи надійний захисний шар. Принцип дії полягає в тому, що в результаті гідратації бентонітовий шнур збільшується в об'ємі, утворюючи гелеподібну масу, яка заповнює всі тріщини і порожнечі і надійно герметизує шви бетонної конструкції. Шнур розширюється в 4 рази в тілі бетону.
 

Які види бентоніту існують?

Наше виробництво стандартно випускає бентонітовий шнур Гідростоп SANPOL різних розмірів.

На замовлення великого обсягу можуть бути виготовлені шнури будь-якого розрізу і довжини.

Стандартна довжина одного бентонітового шнура 5 метрів.
 

Як правильно підібрати бентонітовий шнур?

Для герметизації технологічних швів підбирається розмір бентонітового шнура в залежності від товщини бетонної стіни або плити і технологічних характеристик конструкції.

  • для герметизації отворів-бентонітовий шнур круглого розрізу діаметром 22 мм.
  • для вводів комунікацій – прямокутного розрізу 5х20 мм.
  • для герметизації холодних швів-прямокутного розрізу 10х20; 15х25; 20х30 мм.

Як монтувати бентонітовий шнур?

Монтаж бентонітового шнура залежить від його виду і проводиться за допомогою спеціальної сітки, дюбелів, герметика або клею. Зазвичай його прибивають сталевими цвяхами або притискають просічно-витяжною сіткою або профілем для кріплення бентонітового шнура.

  • Бентонітовий шнур круглого розрізу d22 вставляється в отвір після стяжного гвинта і замазується ремонтною сумішшю.
  • Бентонітовий шнур 5х20 мм прямокутного розрізу для вводів комунікацій – обертається навколо труби, фіксується за допомогою герметика або дроту і заливається ремонтною сумішшю.
  • Бентонітовий шнур 10х20; 15х25; 20х30 мм для герметизації швів прокладається уздовж шва, фіксується за допомогою спеціальної сітки, дюбелів, клею або герметика і заливається наступною частиною бетону.

Які переваги застосування?

  •  низька вартість
  •  простота монтажу (не вимагає висококваліфікованих монтажників і спеціального інструменту)
  •  широкий діапазон робочих температур без втрати властивостей -30°С до 50°С.
  •  можливий монтаж на вологу основу
  •  пластичність
  •  витримує гідростатичний вплив до 7 атмосфер.