Заливка бетону взимку

Заливка бетону при наявності заморозків вимагає особливих запобіжних заходів.

Хоча добавки, такі як протиморозні добавки, можуть зробити бетон більш стійким до низьких температур, завжди існує ризик замерзання води в бетоні, особливо при більш низьких температурах.

Якщо необхідно заливати фундамент при-5ºС, рекомендується зробити наступні кроки:

Протиморозні добавки: Додайте спеціальні протиморозні добавки в бетонну суміш для поліпшення її стійкості до низьких температур. До таких добавок можна віднести протиморозну добавку для бетону NITCAL s 45  

В якості обробки опалубки в зимовий період можна використовувати Мастило для опалубки ЗФ-10, яка витримує температуру повітря до -20°С. 

Обігрів бетону: Використовуйте системи опалення або утеплювачі навколо форми фундаменту, щоб підтримувати оптимальну температуру під час заливки та початкового затвердіння бетону.

Захист від холоду: Після заливки фундаменту забезпечте його захист від низьких температур, використовуючи утеплювачі, плівки, наприклад будівельну плівку 200мкм, або інші матеріали.

Планування та консультації з професіоналами: Обговоріть план заливки фундаменту з інженерами і фахівцями з бетону, щоб упевнитися у виборі оптимальних методів і матеріалів для конкретних кліматичних умов.

Незважаючи на вжиті заходи, рекомендується уникати заливки бетону при вкрай низьких температурах, якщо це можливо.

Очікування теплих умов забезпечить більш безпечне та ефективне будівництво, мінімізуючи ризики пошкодження бетону.