ВИДИ ФІКСАТОРІВ ДЛЯ АРМАТУРИ

Компанія "Протек-С" успішно впроваджує сучасні матеріали на будівельному ринку України, зокрема, в монолітному будівництві. У 2005 році ми почали виробництво такого важливого для всіх будівельних організацій витратного матеріалу, як фіксатор для арматури. Асортимент виробів різного типу вражає і щодня вдосконалюється, відповідаючи потребам сучасного ринку будівельних матеріалів.Вид і форма фіксаторів обумовлені їх призначенням і розташуванням арматури в монолітній конструкції.

Існує кілька основних видів фіксаторів:


Фіксатор «Зірочка» використовується при армуванні вертикальних бетонних конструкцій – колон, стовпів, стін і захищає арматуру від зміщення і торкання опалубки. Такий фіксатор дозволяє задавати потрібну відстань від стін опалубки до арматурного каркаса. Найчастіше його використовують при зведенні стін, але за допомогою фіксатора «Зірочка» можна зводити і інші вертикальні конструкції. Цей елемент має гнучкі засувки, за рахунок чого фіксатор «Зірочка» може застосовуватися тільки для однієї товщини захисного шару, але призначений для арматури різного діаметру. Фіксатор» зірочка " є найбільш поширеним видом фіксаторів.

  • Фіксатори "Зірочка " розраховані на арматуру діаметром 8-16 міліметрів.

Використовуються для заливки вертикальних поверхонь: стін, ригелів, колон. Для надійності конструкції використовується від 4 до 10 фіксаторів на квадратний метр. Точна кількість залежить від товщини арматури – чим менше діаметр, тим більше арматурних прутів і, відповідно, більше фіксаторів.

  • Ми виробляємо фіксатори "Зірочка" наступних розмірів: 25, 30, 35, 40 і 50 мм.


Для горизонтального розташування арматури при влаштуванні фундаментів, промислових підлог, плит перекриттів використовують фіксатори «настил».

Важливо враховувати, що фіксатори «настил» використовують при влаштуванні бетонних заливних підлог на щебеневої і нетвердої або сипучої поверхні – пісок, полістирол, вата.

Також для установки на мембрани і плівки завдяки збільшеній площі основи, яка не буде пошкоджувати поверхню. Однією з основних завдань фіксаторів для арматури «настил» є забезпечення максимальної стійкості металевого каркасу. При влаштуванні монолітного будівельного елемента, такого, як фундамент, плита перекриття, колона або т.д., заливка опалубки часто здійснюється великим потоком розчину. Незважаючи на виконану в'язальним дротом фіксацію арматурного каркасу, бетонна суміш може порушити конструкцію з арматури, завдяки властивій їй масі і щільності.

Пропонуємо наступні види фіксаторів " настил»: настил 15-20, настил 25-30, настил 30-40 (полегшений), настил 30-40, настил 55-65, настил 70-80, настил 90-100

Фіксатор "стійкавикористовується для влаштування горизонтального захисного шару на твердій основі - бетон, фанера. Фіксатори виготовлені з міцного пластику, який стійкий до впливу агресивних речовин, корозії, перепадів температури.Фіксатор "стійка" має досить товсті стінки, щоб не деформуватися під вагою арматури і витримувати значне навантаження.

Фіксатор "стійка" пропонуємо наступних розмірів: стійка 10-15, універсальна стійка 20-25-30, стійка 30/35, стійка 50/8-24.


Фіксатор «конус»  - це заглушка, що закріплюється з обох кінців трубки. Значною перевагою перед іншими витратними матеріалами є те, що фіксатор «конус» може використовуватися повторно після зняття опалубки. Фіксатор «конус» є захисним фіксатором, який при використанні спільно з трубкою забезпечує захист елементів опалубки від попадання бетону всередину трубки. Фіксатор «конус»  встановлюється на ПВХ трубку, збільшуючи площу зіткнення зі щитом опалубки. Фіксатор встановлюють на обох кінцях трубки.

Фіксатор-планка «зигзаг» - використовується в монолітному будівництві при армуванні перекриттів і виготовленні залізобетонних плит, для фіксації арматури, арматурної сітки з захисним шаром покриття від 15 до 25 мм. Головною перевагою є те, що фіксатори зручно використовувати на великій площі заливки. Також використовують при укладанні бетону на шиповидную мембрану. Фіксатор-планка "зигзаг " витримує високі навантаження.


Фіксатор з фібробетону "кісточка" з додаванням коротких волокон поліпропіленової фібри, застосовують при монтажі вертикальної і горизонтальної арматури для створення захисного шару висотою 35,40,50 мм. Дані фіксатори незамінні при зведенні дамб, гребель, будівель гідроелектростанцій, каналів, резервуарів та інших гідротехнічних споруд, тунелів метро та залізничного полотна. Вони володіють ідеальною адгезією з бетоном, оскільки мають однакову структуру.