Стабілізація дорожнього покриття

Як правильно облаштувати садові доріжки із застосуванням універсального термоскріпленого геотекстилю?

Процес облаштування садових доріжок з використанням універсального термоскріпленного геотекстилю включає кілька кроків.

Укладання геотекстилю відбувається наступним чином:

  • Зніміть приблизно 35см грунту і розстеліть геотекстиль. Краї геотекстилю повинні знаходити один на одного. Нахлест уздовж смуг повинен становити 20см.укладіть шар заповнювача підібраного гранулометричного складу товщиною 25 см в якості несучого шару, висота якого повинна відповідати нижній площині плит або облицювального каменю після укладання. Зверніть увагу, що для правильного відведення дощової води вся конструкція повинна мати нахил.
  • Змочіть заповнювач підібраного гранулометричного складу водою. Утрамбуйте його кілька разів за допомогою віброплити або аналогічного інструменту.
  • Розстеліть геотекстиль на поверхні утрамбованого несучого шару. Краї геотекстилю повинні знаходити один на одного. Нахлест уздовж смуг повинен становити 20см.укладіть вирівнюючий шар мокрого крупного піску товщиною 5 см на відповідній висоті. Вирівнюючий шар не повинен бути занадто товстим, оскільки він не дуже міцний і не буде утрамбовуватися. Забезпечте запас по висоті, рівний 1 см, для остаточної утрамбовки плит.
  • Покладіть плити з одного боку на інший. Якщо можливо - використовуйте натягнуті мотузки для рівної укладання плит.
  • Щоб запобігти зсуву плит в подальшому, встановіть бордюр уздовж зовнішньої кромки.
  • Після завершення укладання плит насипте сухий дрібний пісок в стики між ними. Змітайте пісок з плит і утрамбуйте їх за допомогою віброплити або аналогічного інструменту відповідно до типу використовуваних плит або облицювального каменю. Потім ще раз насипте пісок в стики між плитами.