Садові доріжки з використанням поліпропіленової фібри

Садові доріжки - дуже популярний і поширений елемент декору і функціонального використання в приватному будівництві і в садових господарствах, в паркових зонах, а також в місцях, де є обмеження по площі використання габаритної великої техніки для укладання асфальту. При цьому, доріжки відчувають постійні механічні навантаження і вплив погодних умов.  Їх завдання не просто витримувати всі ці навантаження, але і зберігати естетичну привабливість.

Основні переваги садових доріжок:

  • міцність при дотриманні технології виготовлення із застосуванням добавок для бетону
  • низька собівартість при використанні піску, цементу, і добавок, таких, як фіброволокно, пластифікатори для бетону,  які знижують витрату води, здешевлюють вартість готового виробу, підвищуючи його міцність і довговічність
  • широкі можливості по дизайну і формі, адже використовуючи поліпропіленову фібру для бетону, можна уникнути розтріскування виробу і збереження його форми.

При виготовленні садових доріжок використовувати поліпропіленову фібру такого типу просто необхідно. Фіброволокно набагато зручніше у використанні при замішуванні бетону. При виготовленні малих бетонних форм і виробів, якими і є садові доріжки, їм можна замінити анкеровочную сітку.

Переваги використання поліпропіленової фібри:

  • перешкоджає появі мікротріщин при усадці бетону, перешкоджає утворенню тріщин після усадки
  • підвищує стійкість до стирання
  • забезпечує відмінний зовнішній вигляд навіть після довгого терміну служби
  • гарантує більш рівну поверхню готового виробу
  • підвищує показники морозостійкості
  • підвищує стійкість до ударів і інших несприятливих механічних впливів
  • є більш вигідним варіантом в економічному плані

Фіброволокно використовується в будівництві для поліпшення якісних характеристик бетону. Додають фібру в суху суміш або в готовий розчин. При цьому волокно легко рівномірно розподіляється, навіть при ручному перемішуванні.

Поліпропіленове фіброволоно не піддається дії кислотного і лужного середовища, завдяки чому може використовуватися для різних будівельних цементно-піщаних сумішей з добавками, для гіпсових сумішей, для газо - і пінтобетону, пористого бетону.

Приготування бетону для садових доріжок:

Розчин для садових доріжок виготовляється змішуванням 1 частини цементу з 2,5 частинами піску і 4 частинами гравію. Для зниження кількості тріщин в готовій доріжці, в розчин додається поліпропіленова фібра з розрахунку 600 г фіброволокна на 1 куб.м готової суміші.

Для підготовки основи під садову доріжку рекомендуємо використовувати шиповидну мембрану щільністю 400 гр / м.кв з геотекстилем. Вона буде одночасно служити дренажем і перешкоджати проростанню коренів рослин.