Застосування фібри POLYEX MESH в напівсухих стяжках

Однією з непростих задач по влаштуванню підлоги є завершальна заливка стяжки під фінішне покриття, адже поверхня повинна бути ідеально рівною, без дефектів і усадочних тріщин.

Ми рекомендуємо використання нашої синтетичної полімерної фібри POLYEX MESH 12 мм при приготуванні цементної напівсухий стяжки для механізованого способу влаштування підлоги.

Що таке напівсуха стяжка?

Розчин для такої стяжки готується безпосередньо на будівельному майданчику в пневмонагнітачі, що значно мінімізує витрати на перевезення. Пневмонагнітач вимішує суміш і подає її по шлангах на необхідний поверх. Після того, як напівсухий розчин покладений і утрамбований на поверхні, його обробляють шліфувально - затирочной машиною. Після цієї машинної обробки стяжка, як скло, ідеально рівна і гладка.

Але існують деякі неприємні моменти, які все ж можна уникнути, застосовуючи фібру POLYEX MESH довжиною 12 мм.


  • Напівсуха стяжка-пориста. При використанні такого розчину для теплої підлоги теплопровідність падає. Щоб уникнути такої ситуації рекомендуємо використовувати пластифікатор для теплої підлоги PROTEX. Напівсуху стяжку неможливо запресувати, так як висота самої стяжки буває до 60-70 мм. Щоб запобігти розшарування стяжки - додаємо фібро-волокно, яке створює армування в трьох вимірах, що значно зменшує або повністю усуває пластичну усадку цементної стяжки.
  • Пористий матеріал не дуже міцний. Застосовуючи фібру POLYEX MESH, ми запобігаємо пористість, тим самим підвищуємо міцність і зносостійкість стяжки.
  • Висота напівсухий стяжки може досягати 60-70 мм, що значно зменшує висоту приміщення, адже ще буде фінішне покриття, яке теж буде мати певну висоту. Використовуючи фібру POLYEX MESH, ви можете знизити висоту стяжки до 30-40мм, що не вплине на її міцність.

Завдяки своїм характеристикам, ми рекомендуємо застосовувати фібру POLYEX MESH 12мм в напівсухих стяжках для пристрою не тільки в приватних будинках, квартирах, але і на складах, і в приміщеннях, де є високе експлуатаційне навантаження на стяжку. Адже поліпропіленова фібра є альтернативою використанню зварних сіток.

Який витрата фібри POLYEX MESH 12мм для напівсухих стяжок?

Дозування даної фібри - від 0,3 кг/куб. м до 0,5 кг / куб. м.

Які основні сфери застосування фібри POLYEX MESH в напівсухих стяжках?

  • замінник сталевих зварних сіток в підлогах
  • теплі наливні підлоги
  • пристрій цементно-піщаної стяжки підлоги
  • будівельні розчини, сухі суміші та штукатурки
  • лиття малих архітектурних форм з бетону
     

Застосування синтетичного волокна Polyex Mesh не пошкоджує бетонозмішувальне обладнання. Пакувальні мішки повністю розчиняються в бетонній масі на етапі змішування, не створюючи зайвих незручностей. Волокно безперешкодно проходить по шлангах, не забиваючи їх.