Застосування демпферної стрічки

Демпферна стрічка - це смуга зі спіненого поліетилену товщиною від 5 до 10 мм.компенсаційна стрічка застосовується в будівництві і в побуті, як ущільнювальний і ізолюючий матеріал. Так як в розділовій стрічці відсутні откритопористие осередки, матеріал характеризується низьким вологопоглинанням. Основне використання пристінної або крайової стрічки - при установці теплого водяного статі. Це економічний і довговічний матеріал з відмінними термоізоляційними, звукоізоляційними і вологоізоляційними властивостями.

Який принцип роботи демпферного стрічки?

Демпферна стрічка має низький коефіцієнт теплопровідності і високий коефіцієнт звукопоглинання.

Які основні характеристики міжконтурної демпферної стрічки?

  • Стійкість проти впливу прямих сонячних променів
  • Стійкість проти вологи, високих і низьких температур
  • Забезпечує теплову ізоляцію підлоги
  • Обмежує витрати і втрати тепла через бічні стіни будівлі

Де використовують демпферну стрічку?

Використовується для ущільнення стиків або герметизації зазорів і щілин при облаштуванні теплої водяної підлоги в якості компенсатора при тепловому розширенні бетонної стяжки. Також її використовують в будівництві в якості ізолюючого або ущільнювального матеріалу. Стрічка укладається по периметру стін або навколо колон, в тому числі в нішах і по кутах. Використовується в якості одноразового витратного матеріалу.

Як укладати демпферну стрічку?

Укладається демпферна стрічка по периметру приміщення і піднімаються над рівнем підлоги елементів будівлі на висоту на 2 – 3 см більше планованої висоти бетонної стяжки. При укладанні стяжки стрічку можна зафіксувати рідкими цвяхами, або придавити розчином. Крайова стрічка повинна виходити за межі рівня підлоги. Після укладання демпферна стрічка не витягується. Виступаюча частина стрічки зрізається тільки після повної укладання підлогового покриття. Якщо на підлогу укладається кахельна плитка – край стрічки зрізають після затирання швів.

Навіщо потрібен захисний фартух демпферного стрічки?

З одного боку демпферна стрічка має захисний фартух, який захищає стрічку від агресивного бетону, а також закриває зазор між стрічкою і теплоізоляцією. Також демпферна стрічка може бути з клейовою смужкою зі зворотного боку.

Демпферна Крайова стрічка приймає термічне розширення поверхні безшовної підлоги, яке може досягати 5-10 мм. ізоляційні властивості матеріалу запобігають розтріскування стяжки в період висихання, обмежують втрати тепла через стіни будівлі, виконуючи функцію теплоізоляції.