Найбільш популярні матеріали для гідроізоляції

Сучасні виробники випускають багато видів засобів, що ізолюють шви від вологи та герметизують їх.

Ми розкажемо про матеріали, які ввійшли в топ, завдяки своїй надійності.

Ці засоби відмінно герметизують шви від вологи в багатокомпонентних конструкціях із бетону та залізобетону. Фахівці відзначають стійкість мембрани та клею до дії ультрафіолету та можливість монтажу їх на вологі поверхні.

Сфера використання відповідної системи включає об’єкти висотного будівництва.

Актуальність цих засобів зумовлена їх здатністю витримувати значний діапазон температур (від –40 до +110°С) та тиск води, а також хімічною стійкістю й тривалим терміном служби.

Застосування мембрани та клею, що є сумісними з бітумом, не потребує додаткової механічної фіксації по краях.

Мембрана ProElast зарекомендувала себе відмінними гідроізоляційними властивостями. Вона стовідсотково блокує вологу, а у випадках непередбачених деформацій здатна розтягуватися.

Клей-герметик InnoElast представлений у продажу в двох варіантах. Їх базові характеристики, що дозволяють порівняти Тип 1 та Тип 2 відповідного будматеріалу, подані в таблиці.

Тип

Максимальна деформація

Твердість по Шору

Колір

Діапазон робочого режиму при монтажі

1

до 25%

25

сірий

від –3 до +40°С

2

до 10%

55

чорний

від +5 до +40°С

 

  • Мембранна система Hydroflex. Засіб, яким обробляють деформаційні шви та тріщини з метою гідроізоляції. Використовується така мембрана на різноманітних будівельних об’єктах. У їх числі – підвали, тунелі й інші підземні споруди, басейни та гідротехнічні конструкції.

Перевагами системи є стійкість до впливу коренів рослин та придатність до застосування в приміщеннях з агресивними, хімічно активними реагентами.

  • Клей Hydroflex 21. Матеріал, створений на базі епоксидних смол, що набув широкого використання. Ним кріплять арматурні випуски та болти, за допомогою цього надміцного клею монтують підйомні крани та іншу направляючу спецтехніку до основи.

Плюси епоксидного клею Hydroflex 21 – висока адгезія, можливість нанесення на вологі поверхні та відсутність розчинників у складі (рецептура засобу включає лише епоксидну смолу та епоксидний затверджувач).

  • Профіль KLM. Ним закладають шви на об’єктах промислового виробництва. Засіб допомагає забезпечити герметичність стиків між бетонними плитами й панелями, між стінами будівель, зведених із різних матеріалів, та на їх фасадах.

Ключові робочі властивості профілю – здатність до легко стискатися та розтягуватися. Результат відповідних особливостей – компенсація змін ширини швів.

Часто профіль KLM та клей-герметик InnoElast використовують одночасно – таке поєднання забезпечує легкість монтажу і дозволяє обійтись без мастики. 

Можна включити до даного переліку й ущільнюючий джгут «Ялинка». Такі джгути встановлюють у свіжі цементно-бетонні розчини, до висихання цих сумішей. Використовують даний матеріал і для герметизації швів жорсткої стяжки. Маючи стійкість до хімікатів та гнучкість, даний засіб дозволяє скоротити тривалість монтажних робіт.