ФІКСАТОРИ ДЛЯ АРМАТУРИ

Якість влаштування промислової підлоги, бетонної доріжки, бетонної площадки, а також експлуатаційна міцність таких конструкцій багато в чому залежить від закладних будівельних матеріалів, які використовуються для їх зведення. Розглянемо три будівельних матеріалу, які найчастіше запитують на нашому сайті.
Це фіксатори для арматури, будівельна плівка і поліпропіленова фібра PolyexMesh.

З чого починається пристрій майданчика?
Якщо конструкція влаштовується по піщаній основі, грунту, гравію і коефіцієнт ущільнення менше 0,98 – то основа ущільнюється за допомогою вібромеханізмів. Якщо ви вирішили виробляти бетонне покриття, то дуже важливим моментом є створення правильної і якісної гідроізоляції. Як економного гідроізолюючого матеріалу слід використовувати поліетиленову плівку від 80 до 200мкм.



Для чого необхідний захист від вологи в основі бетонної конструкції?
Вода, проникаючи в структуру бетону, починає його руйнування. Адже волога в своєму хімічному складі містить луги, солі, кислоти. Якщо не врахувати цей важливий момент-руйнування в майбутньому забезпечено.
Наступним кроком буде зведення арматурного каркаса.

Як влаштувати перший арматурний каркас?
Арматуру закріплюють на фіксаторах, після чого заливають бетон. Процес розтікання бетонної маси по поліетиленовій плівці проходить без труднощів, так як вона відмежовувала всі пори і нерівності. Висота захисного шару за проектом повинна бути не менше 25-30 мм. тому ми рекомендуємо до використання фіксатор настил 25-30 на нетверде підставу, плівку, мембрану або універсальний фіксатор 20-25-30, якщо підстава підготовлено (фанера, бетон).


Таким чином можна сказати, що фіксатори арматури розташовані між самою арматурою і поліетиленовою плівкою, тим самим даючи гарантію добре закріпленого підстави. В цьому випадку поліетиленова плівка виступає в ролі гідробар'єра, не даючи воді проникнути в грунт.

Як влаштувати другий арматурний каркас?
Якщо за проектом передбачається подвійне армування, то рішення дуже просте. Використовуйте фіксатори арматури більшої висоти – настил 70-80 або настил 90-100. Їх можна розставляти в шаховому порядку між фіксаторами арматури меншої висоти, які використовувалися при першому шарі армування.


Фіксатори арматури для подвійного армування використовуються в тому випадку, коли необхідні дійсно якісні будівельні елементи.


Чи існує спосіб заощадити на будівництві бетонної конструкції з подвійним армуванням?
Звичайно! Якщо ви плануєте тільки один шар армування, але при цьому не хочете втрачати на міцності бетонної конструкції, то замість другого арматурного каркаса можна застосувати бетон, в який попередньо додали кополімерну фібру PolyexMesh, з розрахунку від 1,5 кг до 3 кг на один куб бетону, спеціально застосовувану для мікроармірованія, поліпшення механічних властивостей і довговічності бетону.
Слід зазначити, що дійсно Офіційна гарантія може бути тільки у сертифікованої продукції, придбаної у перевірених виробників!