Фібра, як заміна зварної сітки при армуванні конструкції

Для того, щоб підвищити міцність бетонних конструкцій, в більшості випадків застосовують армування.  Раніше для цього повсюдно використовувалися каркаси з дорогої сталевої арматури або зварної сітки. Тепер з'явилася цікава альтернатива - армування бетонних конструкцій фіброволокном. Звичайна поліпропіленова фібра для цього не підходить, так як попереджає розтріскування бетону тільки на ранніх стадіях твердіння. 

Ми пропонуємо альтернативу армування зварною сіткою - синтетичну ко-полімерну фібру Polyex Mesh. Залежно від призначення конструкції і специфіки будівельних робіт, волокна Polyex Mesh доступні в наступних розмірах: 12мм24мм38мм54мм

Чи можна використовувати для армування бетону ко-полімерну фібру Polyex Mesh?

Фібра Polyex Mesh - це волокна, що складаються зі спеціальної суміші ко-полімеру і поліпропілену. Вони створюють армування в трьох вимірах, яке скорочує, або повністю усуває пластичну усадку бетону, є альтернативою армування сталевими волокнами, металевою фіброю, арматурним каркасом і протиусадковими зварними сітками.

Ми не радимо використовувати фібру, як самостійну добавку, при влаштуванні плит перекриття, балконів, несучих конструкцій, і інших конструкцій, які приймають серйозне навантаження. Але в комплексі з арматурою на відповідальних об'єктах застосування фіброволокна дасть економію бетону і поліпшить його експлуатаційні характеристики.


Застосовуючи фібру Polyex Mesh при влаштуванні стоянки для автомобілів, тротуару, під'їзної дороги на приватній ділянці, промислової підлоги на складі, на виробництві та всіх інших сферах, фібра легко замінює звичайну сталеву арматуру повністю.

Чи можна поєднувати фібру для армування Polyex Mesh з іншими добавками для бетону?

Фібра з суміші ко-полімеру і поліпропілену Polyex Mesh добре поєднується в бетонному розчині з іншими добавками, такими як:

Як застосовувати фібру Polyex Mesh в бетонному розчині?

Для рівномірного розподілу волокна слід додавати в готову бетонну суміш. Волокна додаються в бетон на бетонному заводі, в бетоновоз (міксер) або в бетономішалку на будівельному майданчику, перемішуючись протягом мінімум 5 хв/кожен 1 м3. Для отримання оптимальних результатів волокна повинні бути сухими.

Яка витрата фібри Polyex Mesh на 1 куб. м бетону?

Залежно від призначення бетону: 1-3 кг волокон на 1 м3 бетон.


Ця кількість дозволяє надати бетону відмінні властивості і, в деяких випадках, повністю виключити явище пластичної усадки.

Застосування синтетичного волокна Polyex Mesh не пошкоджує бетонозмішувальне обладнання. Пакувальні мішки повністю розчиняються в бетонній масі на етапі змішування, не створюючи зайвих незручностей.