Фіксатор КОНУС для захисту елементів опалубки

Фіксатор "конус" є захисним фіксатором, який при використанні спільно з трубкою забезпечує захист елементів опалубки від попадання бетону всередину трубки.
Фіксатор "конус" встановлюється на трубку ПВХ, збільшуючи площу зіткнення зі щитом опалубки. Фіксатор встановлюють на кінцях трубки.

Роль трубки - утворити наскрізний отвір в масі бетону, що заливається, для стяжного гвинта опалубки. Функція фіксатора "конус" - не дати бетону потрапити всередину трубки. Після зняття опалубки насадку "конус" можна використовувати повторно. Фіксатор виду "конус" - це заглушка, призначена для стяжних гвинтів. Внутрішній діаметр фіксатора "конус" - 22 мм, що ідеально підходить для труб ПВХ і труб ППЕ.

Неодмінною умовою при влаштуванні опалубки є установка стяжних гвинтів. Основний же функцією фіксатора "конус" є перекриття отворів захисних трубок, в яких встановлюються стяжні гвинти. Від контакту з бетонною сумішшю стяжні гвинти потрібно ізолювати, інакше потім буде неможливий їх демонтаж. Для виготовлення фіксаторів використовують міцний пластик. Якість такого пластику обумовлено тим, що він легко приймає задану форму і не схильний до корозії. Значна перевага перед іншими витратними матеріалами в тому, що фіксатор "конус" може використовуватися повторно після зняття опалубки.

При спробі економії на фіксаторі можна втратити стяжний гвинт при демонтажі опалубки, вартість якого значно перевищує витрати на фіксатор.

Основними властивостями фіксатора "конус" є те, що він стійкий до високих і низьких температур, а також до перепадів їх значень, не боїться впливу зовнішніх факторів, не деформується з часом, виготовлений з високоякісного матеріалу, запобігає затікання бетону в трубку, захищає від попадання. бетону на стяжний гвинт.